Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@02:10:29 GMT

چرا اردوغان راهی خارطوم شد؟

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۴۷۰۳۹

روسای جمهور سودان و ترکیه در مورد تشکیل یک کمیته مشترک همکاری‌های راهبردی به توافق رسیده و از امضای ۱۲ توافقنامه در حوزه کشاورزی، اقتصاد و نظامی خبر دادند.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاة، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در سفری رسمی و دو روزه برای بررسی روابط دوجانبه و مسائل منطقه، وارد فرودگاه خارطوم پایتخت سودان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمر البشیر، رئیس‌جمهور سودان شخصا برای استقبال از اردوغان به فرودگاه رفته بود.

اردوغان در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با عمر البشیر پس از نشستی در کاخ ریاست جمهوری سودان در شهر خارطوم گفت: امروز سند تشکیل "کمیته مشترک همکاری‌های راهبردی" میان دو کشور امضا شده و این شورا هر سال یک نشست برگزار خواهد کرد. همچنین در این سفر ۱۲ توافقنامه در حوزه‌های کشاورزی، اقتصاد و نظامی به امضا رسید.

رئیس‌جمهور ترکیه افزود: حجم تبادلات تجاری سالانه میان سودان و ترکیه به ۵۰۰ میلیون دلار می‌رسد و ما به دنبال افزایش آن تا یک میلیارد دلار و در نهایت ۱۰ میلیارد دلار در سال هستیم.

وی تاکید کرد: سودان در بحث ارتباط ترکیه با قاره آفریقا کشور مهمی برای ماست. در سال ۲۰۰۵ زمانی که نخست وزیر بودم روابطی استراتژیک با سودان آغاز شد.

اردوغان به محض ورود به فرودگاه خارطوم تاکید کرد: ترکیه هرگز حمایت دولت و مردم سودان از آنکارا در پی کودتای نافرجام ژوئیه ۲۰۱۶ را فراموش نخواهد کرد.

وی در ادامه از مشارکت عمر البشیر در نشست سران کشورهای اسلامی در استانبول درباره قدس تقدیر کرد.

رئیس‌جمهور سودان نیز در این کنفرانس مطبوعاتی ضمن تایید امضای توافقنامه‌های مذکور گفت: این سفری تاریخی محسوب می‌شود اولین بار است که یکی از روسای جمهور ترکیه به سودان سفر می‌کند.

عمر البشیر در ادامه گفت: مردم سودان از موضعگیری‌های اردوغان در مورد مسایل کشورهای عربی و اسلامی به ویژه موضعگیری اخیرش در مورد قدس تقدیر می‌کنند.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه پیشتر در جمع خبرنگاران در فرودگاه خارطوم گفته بود: سودان کشوری مهم برای ما در قاره آفریقا و در کل جهان است و اردوغان در این سفر روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای را بررسی خواهد کرد.

وزارت خارجه سودان نیز پیشتر اعلام کرد: در این سفر توافقنامه‌های اقتصادی به امضا خواهند رسید.

ابراهیم غندور، وزیر امور خارجه سودان این سفر را تاریخی خواند و گفت: این سفر به منزله چراغی روشن در تاریخ دو کشور بوده و در آن مسائل اقتصادی و سیاسی بررسی خواهد شد.

هیاتی رسمی شامل تعدادی از وزرا و نیز تجار ترکیه در این سفر اردوغان را همراهی کردند.

همچنین همایشی اقتصادی میان تجار سودانی و ترکیه‌ای برگزار شد.

اردوغان قرار است پس از سودان به کشورهای چاد و تونس نیز سفرهایی داشته باشد.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۷۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سودان: امارات بیش از ۴۰۰ محموله سلاح و مهمات برای نیروهای واکنش سریع فرستاده است

به گزارش خبرآنلاین، «حسین عوض علی» وزیر خارجه سودان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور شواهد و مدارکی را در اختیار دارد که نشان می‌دهد فرودگاه‌های چاد میزبان بیش از ۴۰۰ فروند هواپیمای حامل مهمات جنگی برای نیروهای واکنش سریع سودان از امارات بودند.

به گزارش شبکه خبری «المیادین»، وزیر خارجه سودان اظهار کرد: چاد دو فرودگاه «ام جرس» و «ابشی» را به پروازهایی اختصاص داده که از امارات سلاح و مهمات نظامی برای «شبه‌نظامیان تروریست» می‌آورند.

به گزارش ایسنا، حسین عوض علی در ادامه گفت: بیش از ۴۰۰ پرواز برای انتقال سلاح و مهمات انجام شد که توسط دستگاه‌های ملی سودان و آژانس‌های بین‌المللی ویژه، اطلاعات دقیق این پروازها و مسیرهای هوایی و تاریخ فرود و تخلیه بارهایشان رصد شدند.

او در ادامه نیز گفت که ارتش سودان با تعدادی از کاروان‌هایی که از چاد سلاح به داخل کشور منتقل می‌کردند، پس از ورودشان به خاک سودان مقابله کرد.

وزیر خارجه سودان با اشاره به اینکه چاد همچنان پایگاهی برای فرماندهی نیروهای واکنش سریع است و نشست‌ها و دیدارهای آنها در این کشور برگزار شده و عملیات‌های سربازگیری، جذب نیرو و جمع‌آوری پول در این کشور انجام می‌شود، علاوه بر این زخمی‌های آنها در بیمارستان‌های چاد درمان می‌شوند و یا ترتیب سفر آنها به آنجا برای درمان داده می‌شود، از دولت چاد خواست از حمایت از نیروهای واکنش سریع دست بردارد.

پیش از این امارات اعلام کرده بود که به هیچ یک از دو طرف درگیری در سودان سلاح و مهمات نمی‌دهد و از هیچ کدام از آنها جانبداری نمی‌کند.

جنگ در سودان ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ میان ارتش این کشور به فرماندهی عبد الفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) آغاز شد.

برخی طرف‌های عربی‌، آفریقایی و بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس میان دو طرف سودانی وارد عمل شدند اما این میانجیگری‌ها نتیجه‌بخش نبود.

این جنگ تاکنون موجب کشته شدن هزاران تن در سودان شده و این کشور آفریقایی با ۴۸ میلیون جمعیت را در آستانه قحطی قرار داده، در این جنگ زیرساخت‌های ضعیف سودان ویران شده و طبق اعلام سازمان ملل، بیش از ۸.۵ میلیون سودانی آواره شده‌اند.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903199

دیگر خبرها

  • اردوغان: غرب فشار بر اسرائیل را افزایش دهد
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • سودان: امارات بیش از ۴۰۰ محموله سلاح و مهمات برای نیروهای واکنش سریع فرستاده است
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت
  • عبدالفتاح البرهان برای تشییع جنازه پسرش به آنکارا رفت
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم